Zeneszerkesztés

Miért Jó?

Az elmúlt 20 évben valamennyi Magyarországon készült kutatás szerint az emberek döntő többsége a zene miatt hallgatja a kereskedelmi rádiókat.

Ugyanakkor az arculat meghatározásánál még azoknál a rádióknál is fontos a zenei kínálat, akik nem zenei rádióként definiálják magukat. A legfontosabb árucikk tehát maga a rádió által játszott zene, így a kérdés nem is az, hogy miért jó, hanem hogy hogyan lehetne épp erre nem megfelelő energiát fordítani?  Az is biztos ugyanakkor, hogy a zeneszerkesztés nem Istentől való tehetségen, sokkal inkább kőkemény matematikán és statisztikán alapuló szakma. Mi nem ígérjük, hogy a világ 100 legjobb dala fog a te rádiódban szólni. Azt ígérjük, hogy veled együtt alakítjuk ki a zenei listádat, olyan szempontok alapján, ahogy te szeretnéd. A dalok kiválasztásától a napi listák megszerkesztéséig mindent úgy alakítunk, ahogy neked a legjobb, és mindez nemcsak szerethető, felismerhető, és rád jellemző lesz, hanem még olcsó is. Hát ezért jó.

 

Példák:

Minden városban jellemzően más a piac, és a hallgatók igénye is. A zenei kínálat optimális kialakítása teljesen más új szereplőként egy olyan piacon, ahol 3 rádió verseng a fiatal hallgatókért, mint ott, ahol egy rádió már régi szereplő és esetleg egy új konkurens ellen kell megvédeni a pozíciót. Nem lehet mindenki első egy piacon, de egy jól kiválasztott egyedi zenei listával, akár a második pozíció is lehet a legjövedelmezőbb. Nincs reménytelen helyzet, csak olyan szituáció, amiből kemény és sok munkával jön meg a siker!

Referenciák:

A Sláger Rádió zenei szerkesztése, tesztek előkészítése. A Neo FM zenei adatbázisának rendbetétele. Újrapozicionálás, majd a zenei teszt segítségével 50%-os napi hallgatószám növelés. A Juventus zenei átalakításával a frekvenciaváltás után a hallgatók visszacsábítása a rádióhoz, saját tesztrendszer kidolgozása.