Időszakos rádióműsorok készítése nem rádiós ügyfelek részére

Miért Jó?

Egy nagyobb rendezvénynél számtalan olyan esemény zajlik amely még egy esetleges médiamegállapodás ellenére sem fér bele a rádiók, televíziók műsoridejébe.

A saját weboldalra persze minden információt ki lehet írni, ám hogy az érdeklődőkhöz el is jussanak ezek az információk, ahhoz gyakran nem elég az írott forma. Emellett még ott vannak a szponzorok is, akik szintén nehezen jelennek meg a szerződött felületeken plusz költés nélkül. Vagy inkább sehogy. Erre megoldás az online rádió, ahol minden az ügyfél akarata szerint zajlik, a szerkesztési elveket a rendezvény határozza meg, és ahol garantáltan meg tud jelenni minden olyan közreműködő akinek fontos megjelennie. Mindez teljes technikai és programháttérrel és jóval kevesebbért, mint ahogy gondolná.

Sőt! Az online rádió a szerződött médiapartnerek kiszolgálását is átvállalja igény szerint. a hanganyag ügyfél által igényelt részeit természetesen átadjuk a műsor végeztével. Hát ezért Jó.

Példák:

A Nemzeti Vágta 2015-ös döntőjének online közvetítését még a rendezvény kezdete előtt, péntek délben kezdtük. A közvetítésbe a zenék mellett minden olyan tartalom belefért, amelyet sem a TV közvetítésben nem láthattak a nézők, sem a többi médiapartner nem jelentetett meg. Így az indulók részletes bemutatása mellett interjút közöltünk a nevezett polgármesterekkel, a rendezvény szervezőivel és támogatóival, valamint a  betétprogramok résztvevőivel is. Emellett folyamatosan közöltük az előfutamok állását, és továbbjutóit, és a további programokat minden aktuális változással frissítve. A hallgatók száma folyamatosan emelkedett, így szombaton elérte a 10.000 főt, majd vasárnap a TV közvetítés ellenére 15.000 főre duzzadt.

 

Referenciák:

  • Nemzeti Vágta 2015  – Vágta Rádió (szeptember 18. 12:00 – szeptember 20 21:00)
  • Nemzeti Vágta 2016  – Vágta Rádió (szeptember 18. 12:00 – szeptember 20 21:00)